Techniek is overal. Als je een lamp in de kamer aandoet, je verwarming hoger zet of een kopje koffie maakt. In al deze gevallen heeft een technicus voorwerk gedaan om dat mogelijk te maken. Hij heeft de elektrische installatie in huis ontworpen, de leidingen aangelegd of het apparaat ontwikkeld.
Het Commanderij College biedt een breed aanbod aan technische opleidingen op alle niveaus: vmbo, havo en vwo. Op het vmbo maak je kennis met verschillende vakgebieden: installatietechniek (de verwarmingsmonteur en de loodgieter), elektrotechniek (elektromonteur, ICT-deskundige en mechanische techniek zoals draaien, lassen en monteren). Deze vakgebieden zijn samengebracht in de opleiding Produceren, Installeren en Energie (PIE). Onze opleiding Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) richt zich op het ontwerpen bouwen en inrichten van gebouwen waarin we op een duurzame en prettige manier in kunnen wonen en werken. Deze brede opleiding laat je kennismaken met alle aspecten van het bouwproces. Van tekenaar tot decorbouwer!
Op de locaties havo en vwo helpen we onze leerlingen bij het ontwikkelen van een kritische, onderzoekende houding. In de techniek is veel behoefte aan personeel dat vanuit een bestaand probleem een oplossing kan bedenken. Dat is wat onze leerlingen leren bij Design & Science.
Bij het vak Design & Science ontwikkelen zij vanaf de brugklas onderzoeksvaardigheden. Ze doen zelfstandig onderzoek en proberen oplossingen te bedenken voor problemen en vragen die ze tegenkomen bij verschillende technische uitdagingen (denk aan het ontwerpen van een t-shirt of een lamp en het bouwen van een katapult). Het mooie van deze werkwijze is dat de onderzoeksresultaten direct gebruikt worden voor hun eigen productontwerp.
Ook worden ze op actieve wijze getraind in het opzoeken van bruikbare informatie, het opstellen van een onderzoeksplan en het kritisch analyseren van onderzoeksresultaten. Een perfecte voorbereiding op een een technische toekomst op hbo- of universitair niveau.
Op het Commanderij College zijn er dus talloze mogelijkheden om jouw technische talent verder te ontwikkelen: van vmbo tot vwo. Een breed aanbod met volop doorstroommogelijkheden naar mbo, hbo of universiteit.
Wil je meer weten over de mogelijkheden op het Commanderij College? Bekijk dan onze website: www.commanderijcollege.nl
Op het Udens College krijgen alle leerlingen iedere week twee talenturen. Tijdens deze talenturen hebben de leerlingen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken in de richtingen sportief, techniek, creatief en persoonlijke vorming.
In de technische talenturen wordt een gevarieerd programma ontwikkeld waarin aandacht geschonken wordt aan o.a.: computerlessen (website maken, 3D tekenen), praktijkopdrachten (metaalwerk, houtbewerking, installatiewerk en elektrotechniek) en projecten zoals technisch lego en techniekwedstrijden.
In de bovenbouw beroepsgericht bieden wij de volgende technische profielen aan: PIE (Produceren, Installeren en Energie), BWI (Bouw, Wonen en Interieur) en D&P (Dienstverlening en Producten). In de bovenbouw theoretisch is er een doorstroming mogelijk naar het profiel D&P waarin een breed arsenaal aan technische vaardigheden in combinatie van 21ste eeuwse vaardigheden aangeboden wordt. In de bovenbouw wordt veel thematisch lesgegeven waardoor leerlingen meerdere lessen aan een project of thema werken.
Wij zien u heel graag terug op het Udens College!!
Kijk op www.udenscollege.nl > sector vmbo > afdelingen > bovenbouw beroepsgericht > voor meer informatie.
Bij het Techniek & Technologie College van ROC Ter AA kun je veel kanten op. Je kunt verspaner of constructiewerker worden, maar ook monteur van elektrotechnische installaties of installatiemonteur. Of je kiest voor een opleiding tot eerste monteur mechatronica, technicus engineering mechatronica of procesoperator. Als je in één van deze sectoren actief bent, heb je eer van je werk. Alles wat je bedenkt en maakt is nuttig. Er wordt op allerlei manieren gebruik van gemaakt.
Ieder vakgebied heeft bij ons zijn eigen plek. Daarom zul je jezelf er snel thuis voelen. Je vindt bij het Techniek & Technologie College alles wat je nodig hebt voor een goede leeromgeving: goede voorzieningen, degelijk onderwijs en een prettige sfeer. Kwaliteit, vakmanschap, kleinschaligheid en persoonlijk contact staan bij het Techniek & Technologie College van ROC Ter AA voorop. Samen met het bedrijfsleven leiden wij de vakmensen van de toekomst op.
Techniek kom je overal tegen. En het is erg belangrijk voor een duurzame en milieuvriendelijke toekomst. Denk bijvoorbeeld aan zonne-energie, windenergie en medische hulpmiddelen waarmee oudere mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Met een mbo-diploma van het Summa College heb je volop kans op een goede baan. In onze regio barst het van de bedrijven die nieuwe, gewilde en gebruiksvriendelijke technologie ontwikkelen.
Heb jij technisch inzicht? Ben je creatief in het bedenken van oplossingen? Of wil je techniek aan design koppelen? Kies dan voor een van de vier mbo-4 opleidingen van Summa Engineering: Engineering for society, Industrieel product ontwerpen, Mechatronica of Werktuigbouwkunde. Je leert in een inspirerende omgeving, in uitdagende onderwijsvormen en met moderne communicatiemiddelen. Samenwerken staat daarbij centraal: met studenten, met docenten en met mensen uit het bedrijfsleven.
Haal je graag dingen uit elkaar om te leren hoe ze werken? Heb je twee rechterhanden? En wil je van techniek je beroep maken? Haal dan het beste uit jezelf bij Summa Techniek. Van Constructiewerker tot Monteur elektrotechniek of mechatronica, er is altijd wel een opleiding die bij jou past. Wij helpen en stimuleren jou bij het ontdekken van je talenten, in een omgeving waarin je je thuis voelt. Je docenten brengen je het vak bij. Via praktijkopdrachten – waarbij we nauw samenwerken met bedrijven, instellingen en organisaties – ontwikkel je ook je persoonlijke vaardigheden, zoals communiceren en samenwerken.
Liever een andere technische opleiding? Kijk dan eens bij Summa Automotive, Summa Bouw & Infra, Summa ICT, Summa Laboratorium of Summa Wonen & Design.
Wanneer je liever niet met je neus in de boeken zit, maar toch je mbo-diploma wilt halen, dan kies je voor een BBL-opleiding, Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit betekent dat je 8 keer per jaar een volledige week naar PTC+ komt om lessen te volgen. Dit in tegenstelling tot reguliere mbo-opleidingen, waarbij je 1 dag in de week naar school gaat en de andere vier dagen aan het werk bent. De tijd dat je geen lessen volgt bij PTC+, ben je aan het werk bij jouw leerwerkbedrijf.
Learning by DoingDe verhoudingen tussen theorie en praktijk zijn 80% praktijk en 20% theorie. Op deze manier haal je hetzelfde diploma als bij een BOL opleiding, maar heb je toch een vast salaris.
Keuze uit BBL-opleidingenPTC+ biedt BBL-opleidingen aan op drie verschillende niveaus:
1. Monteur Mobiele Werktuigen (BBL niveau 2, duur 2 jaar)
2. Allround Monteur Mobiele Werktuigen (BBL niveau 3, duur 2 jaar)
3. Technicus Landbouwmechanisatie (BBL niveau 2, duur 2 jaar)
Deze opleidingen kunnen merk specifiek zijn of merkonafhankelijk. Dit wil zeggen dat je kunt kiezen om een opleiding te volgen voor 1 specifiek merk, bijvoorbeeld New Holland.
Avans heeft opleidingen in de interessegebieden Economie en Bedrijf, Techniek, Gedrag en Maatschappij, Gezondheid, Exact en Informatica, Kunst en Cultuur, Recht en Bestuur, Onderwijs en Opvoeding, Aarde en milieu en Taal en Communicatie. De opleidingen zijn verdeeld over 20 academies. Inclusief de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.
Avans Hogeschool heeft bijna 30.000 studenten en 2.800 medewerkers. Behoort al jarenlang tot de top 3 van hogescholen van Nederland. En heeft locaties in Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg.
De Academie voor Industrie & Informatica (AI&I) van Avans Hogeschool biedt in ’s-Hertogenbosch de opleidingen Communication & Multimedia Design, Elektrotechniek, Informatica, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica en Werktuigbouwkunde. Honderdtachtig gedreven medewerkers verzorgen dagelijks onderwijs voor onze 2.500 studenten. Alle opleidingen van AI&I staan op nr 1 van de hbo keuzegids. De opleidingen Elektrotechniek, Technische Informatica, Werktuigbouwkunde, Informatica en Technische Bedrijfskunde hebben in de Keuzegids hbo 2018 het label ‘Topopleiding’ gekregen.
Vakopleiding Techniek verzorgt in Cuijk en Nijmegen BBL opleidingen op niveau 2, 3 en 4 in de richtingen precisietechniek, mechatronica, metaalbewerken en elektrotechniek. Ook medewerkers uit het regionale bedrijfsleven kunnen gebruik maken van ons brede cursusaanbod om zich technisch te scholen binnen of buiten hun vakgebied.
Bij een BBL-opleiding sluit je een leerarbeidsovereenkomst af met een leerbedrijf. Je ontvangt een salaris volgens de bij het bedrijf geldende cao. In de dagelijkse praktijk leer je sneller en makkelijker en het blijft beter ‘hangen’. Bij Vakopleiding Techniek ga je 2 dagen naar school en werk je 3 dagen in het bedrijf. Je past het geleerde daarom direct toe bij het bedrijf, waardoor je tijdens je opleiding al veel werkervaring opdoet en een salaris opbouwt. Het BBL-opleidingsmes snijdt namelijk aan twee kanten.
Vakopleiding Techniek werkt vanuit een praktijkgerichte benadering. Iets doen en ervaren beklijft beter dan iets lezen. Kennis opdoen is niet louter theorie. Kennis ontstaat door het zelf te ervaren. Inzicht verkrijgt men door problemen praktisch aan te vliegen.
De jonge instroom in een bedrijf is belangrijk. Vakopleiding Techniek enthousiasmeert, werft en geeft voorlichting om die instroom te kunnen garanderen. Daarna leiden we de leerlingen op en fungeren we als vangnet. Voor jonge mensen zijn onze opleidingen een eerste stap naar een mooie carrière in de techniek. Eenmaal gewonnen voor de techniek, betekent voor ons niet meer loslaten, want ook voor na- en bijscholing kunt je bij ons terecht.
Kwaliteit staat op nummer één. Vakopleiding Techniek bestaat uit een enthousiast team van deskundigen. Iedere dag weer zetten zij zich volledig in om een bijdrage te leveren aan het opleiden van technisch personeel, jong en oud.
Vakopleiding Techniek is een stichting van toonaangevende bedrijven in de regio Cuijk en Nijmegen waardoor een hechte band met het bedrijfsleven gegarandeerd is.
Kijk voor meer informatie op www.vakopleidingtechniek.nl.
TEAM REMBRANDTS
Rembrandts STEAM Foundation is a Dutch Non-Profit organization that started as the First native Dutch robotics team, also known as Team Rembrandts. Team Rembrandts, team 4481, is a robotics team located in Eindhoven with students from Fontys University of Applied Science, Zwijsen College and Heerbeeck College. HBO, WO, MBO and High school combined all together.
Rembrandts STEAM’s vision:
As said by Dean Kamen, Co-Founder of FIRST, “To transform our culture by creating a world where science and technology are celebrated and where young people dream of becoming science and technology leaders.”
Heerkens Bedrijfskunde en Heerkens Opleidingen, verrassend veelzijdig!
We zijn een bedrijf dat zich op praktische en creatieve wijze voor u inzet om de door u gestelde doelen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, arbo en milieu te realiseren.
Onze kracht is aanbieden van het totaalpakket van adviseren, opleiden en gezondheidskundig keuren. Hierdoor kunnen we u totaal ontzorgen. Doordat we nagenoeg alles in eigen hand hebben, kunnen we snel en kordaat reageren.
Met een team van vaste medewerkers en ervaren docenten uit diverse disciplines bieden we onze klanten de best mogelijke kwaliteit. Onze “no-nonsense” aanpak heeft sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 een flinke groei opgeleverd. De opdrachtgever als uniek beschouwen is de basis voor een langdurige, informele en prettige samenwerking.
Op deze website vindt u een overzicht van alles waar we u mee van dienst kunnen zijn. Laat u verassen door onze veelzijdigheid!!
Heerkens is een betrouwbare partij die door het aanbod van een breed pakket en kennis van zaken de klant ontzorgt en met name door klantvriendelijkheid en servicegerichtheid onderscheidend in de markt staat. Door de innovatieve instelling en continue kwaliteitsverbeteringen willen we op elk niveau werken aan versterking van de eigen organisatie en die van de klant.
Een belangrijk uitgangspunt is servicegerichtheid voor klanten die hun vertrouwen in ons gesteld hebben en hen met raad en daad terzijde staan om de basis te leggen voor een langdurige samenwerking.